جاذبه هاي گردشگري استانبول در يك نگاه

در تور استانبول خواهيد ديد كه استانبول بزرگ‌ترين شهر كشور تركيه و مركز فرهنگي و اقتصادي آن است. اين شهر در كنار تنگه بسفر و درياي مرمره قرار دارد. تنگه بسفر دو قاره آسيا و اروپا را از هم جدا كرده است. استانبول تنها شهر بزرگ جهان است كه در دو قاره قرار دارد. شهر استانبول در سال 2010 به عنوان پايتخت فرهنگ جهان انتخاب شده‌است. همچنين از لحاظ تعداد گردشگران خارجي سومين شهر توريستي جهان به شمار مي‌رود. جاذبه هاي گردشگري و توريستي استانبول فراوانند، از مساجد و كاخ ها گرفته تا موزه ها و بازارهاي تاريخي آن همگي زيبايي هاي خاص خودشان را دارند.

 

اياصوفيه 

اياصوفيه از معروف ترين و ديدني ترين بناهاي موجود در تركيه و شهر استانبول است. اين بنا در دوره امپراتوري بيزانس در سال ۵۳۲ ميلادي بنا به دستور امپراتور كنستانتين اول ساخته شده است. طول اين مسجد در طولاني ترين قسمت 82 متر و عرض آن 73 متر است و ارتفاع آن در بالاترين قسمت گنبد 55 متر مي‌باشد. اين مسجد در ميدان سلطان احمد استانبول قرار دارد كه درخدمت گردشگري كشور تركيه قرار گرفته است. در طي گذر تاريخ به اين بنا مناره و منبر و محراب افزوده شده است. در زمان مراد چهارم، آياتي از قرآن به خط مصطفي چلبي در ديوارها و سقف اياصوفيه نگاشته شد. علاوه بر اين لوحه‌هايي دور تا دور سقف اياصوفيه نصب شد كه در آن نام الله، محمد، ابوبكر، عمر، عثمان، علي، حسن و حسين نوشته شد. جالب است بدانيد كه اين مسجد كه زماني كليسا بوده به مدت هزار سال بزرگ ترين كليسا و بناي مذهبي در دنيا بوده است تا اينكه كليساي مشهور سويل در اسپانيا اين عنوان را از اياصوفيه ربود.

 

مسجد سلطان احمد

اين مسجد زيبا، شايد فراتر از يك بناي تاريخي در شهر استانبول باشد كه در تور استانبول با آن آشنا خواهيد شد. مسجدسلطان احمد در زمان امپراطوري عثماني و زماني كه استانبول پايتخت تركيه بوده، بنا شده است. اين بنا يكي از زيباترين شاهكارهاي معماري اسلامي مي‌باشد كه به علت وجود كاشي‌هاي آبي رنگ در طراحي داخلي به "مسجد آبي" نيز شهرت دارد. سلطان احمد در حدود سال هاي ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۹ دستور ساخت اين مسجد را داده است كه پس از مرگ وي به اين نام، نامگذاري شد. سلطان احمد اول در همين مسجد دفن شده ‌است. مسجد سلطان احمد در قديمي‌ترين بخش استانبول واقع شده است كه در مقابل كليساي اياصوفيه مي‌باشد. اين مسجد به عمد در مقابل عمارت اياصوفيه ساخته شده تا نشان دهد كه معماران عثماني و مسلمان مي‌توانند رقباي سرسختي براي اجداد مسيحي خود باشند. با اين حال، معمار نتوانسته قبه‌هايي بزرگتر از قبه عمارت اياصوفيا بسازد و به همين دليل تلاش كرده با تنظيم دقيق موقعيت قبه‌ها، شبه قبه‌ها و مناره‌ها، جلوه‌اي زيبا را پديد آورد. اگر از دريا به مسجد نگاه كنيد، قبه‌ها و مناره‌هاي مسجد در بخش قديمي شهر برجسته هستند و هدف سازندگان هم ايجاد چنين چشم انداز زيبايي بوده‌است.

 

مسجد سلطان احمد يكي از جذاب ترين بناهاي شهر استانبول مي‌باشد كه هر توريستي را با هر مذهب به سمت خود مي‌كشاند.  اين مسجد تنها مسجد تركيه ‌است كه شش مناره دارد و هنگامي كه تعداد مناره‌ها اعلام شد، عده‌اي از سلطان انتقاد كردند و وي را به علت تقليد از شش مناره مسجد الحرام سرزنش نمودند. او نيز با پرداخت مبلغي، مناره هفتم مسجد كعبه را ساخت تا اين انتقادها را آرام كند.

در ادامه با جاذبه هاي ديگري از تور استانبول آشنا خواهيد شد .

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.